maanantai 20. syyskuuta 2010

Huumeita ja väkivaltaa

Tuo huume osuus otsikosta selviää jo tuossa yllä olevassa kuvassa, jossa olemme Joensuun Arin kanssa päässeet lavalle puhumaan yhteisistä huumekokemuksistamme Bolivian ajoilta. Muisteltiin kuinka minun ensimmäinen työtehtäväni Boliviassa tuli juuri Arilta, kun menimme paikalliseen vankilaan saarnaamaan. Mieleen tuli myös elävästi kuinka etsimme vieroituskeskuksesta karannutta kaveria Cochabamban siltojen alta.
Ari oli nyt saapunut Nairobiin puhumaan huumeidenvastaisesta työstä, jota tehdään Latinalaisessa Amerikassa. Tarkoitus oli sytyttää samanlaista näkyä meidän Afrikkalaisiin kumppaneihimme. Saamastamme palautteesta päätellen voimme toivoa, että jokin kipinä heissä olisi syttynyt.
Seminaarissa oli meidän vieraanamme myös kuuluisa kenialainen rap-muusikko DNA. Hän on ollut nyt kuivilla reilun vuoden ja kertoi meille kuinka Jumala vapautti hänet riippuvuukisita. Järkyttävää oli myös kuulla häneltä kuinka helppoa huumeiden saaminen tämän päivän Keniassa on. Sanoi, että antakaa hänelle 10 minuuttia ja hän kävelee seminaaripaikalta kadulle ja löytää kamaa. Sitä kun myyvät kaikki katukauppiaat ja joka kioski. Yritän nyt saada DNA:ta Ellan ja Joelin koululle puhumaan asiasta.
Joensuun Anne taas puhui kumppaneillemme perheväkivallan yleisyydesta, ja kuinka sitä voitaisiin torjua seurakuntien toimesta. Oli siis aika vahvaa asiaa koko viikolle. Toivotaan, että nyt tartutaan toimeen myös täällä.
T. Kari Rönkkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti