maanantai 13. toukokuuta 2013

Shoot to kill



Koti on jälleen sellaisen hallitun kaaoksen vallassa. Tavaroita lajitellaan Suomeen lähteviin tavaroihin, tänne jääviin tavaroihin ja myytävänä oleviin tavaroihin. Kaikki hiljalleen löytävät paikkansa siellä täällä olevista laatikoista.  Suomeen lähtevät tavarat täytyy viedä huolintaliikkeeseen jo tämän viikon aikana, joten pieni kiirekin alkaa tulla, mutta ei huolta, onhan tämä jo ihan tuttua puuhaa.

Oma hommansa on saada täältä eläimet mukanamme Suomeen. Kaikki kolme on nyt sirutettu, rokotettu ja verinäytteet lähetetty EU-laboratorioon Brysseliin.  Vielä täällä heille pitää tehdä lähtötarkastus plus sun muut jutut. Seuraava ongelma oli se, että sopivia eläintenkuljetuskoppeja ei tahtonut löytyä mistään. Onneksi jenkeissä käymässä ollut ystävämme suostui tuomaan Andylle sopivan kopin. Tänään, Suomessa käväissyt ystävämme, tuo mukanaan kopin, jossa voimme kuljettaa Curron ja Simban. Eläimet syynätään ensin Amsterdamissa ja sitten vielä Suomessa. Melkoinen järjestely on siis ollut myös tällä rintamalla.

Vaikka vaalit täällä sujuivat rauhallisesti, niin heti vaalien jälkeen rikollisuus räjähti Keniassa käsiin, ja erityisen totta tämä on ollut Nairobissa. Meidänkin asuinalueella on murtauduttu vaalien jälkeen jo kymmeneen taloon. Nämä murtautujat ovat aseistautuneita ja hyvin valmiita myös käyttämään aseitaan. Tällainen rikollisuuden kasvu on huomattu myös viranomaisten puolelta ja varapresidentti antoikin perjantaina määräyksen poliisille, että näitä rikollisjoukkoja jahdatessaan saavat ampua tappaakseen, shoot to kill. 

Tämä rauhattomuus poiki myös sen, että Suomessakin meidän luona vieraillut, ja me heidän luonaan Nashvillessä, amerikkalaisperhe on ollut evakossa kotoaan jo toista kuukautta. Asuivat ennen näitä murtoja meistä parin sadan metrin päässä. Perjantaina he sitten muuttivat meille ja siis seuraavat läheltä tätä meidän muutto touhua ja tavaroiden vähentymistä. 

Jos kaikki menee niin kuin on suunniteltu, niin Suomessa olemme jo 31.5. Vähiin käy ennen kuin loppuu.

Kari Rönkkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti