maanantai 6. toukokuuta 2013

Vapusta äitienpäivään!



Vappua vietin Etiopiassa työn merkeissä, koska onhan juuri vappu työnjuhla. Iloitsin siitä, että juhlaa riitti ihan koko päiväksi. Jonkin verran ehdin myös nähdä kuinka etiopialaiset vappua juhlivat. Tai en siis mitään nähnyt, koska näyttävät viettävän vappua kotosalla. Kaduilla ei näkynyt ilmapalloja pitäviä lapsia ja myös humalaiset puuttuivat katukuvasta. Vappuiset kadut ammottivat Addis Abebassa tyhjyyttään, mikä sinänsä on harvinaista ruuhkaisessa Addiksessa. Näyttikin siltä, että kommunismin aikana etiopialaiset saivat tarpeekseen marssimisesta ja punaisten lippujen heiluttelusta, joten pysyvät nyt sitten mieluummin omissa oloissaan vappuna.

Etiopiassa on hienoa käydä. Työt sujuvat ja ruoka on erinomaista. Ihmiset ovat iloisia ja ottavat vastaan innolla uusia asioita. Haikeakin tämä matka oli, koska se lienee viimeinen reissu Etiopiaan vähään aikaan. Kovasti siellä tuntuvat rukoilevan, että pian palaisimme takaisin Afrikkaan ja että asettuisimme olemaan, elämään ja työskentelemään Etiopiaan. Kiitospuheessaan Etiopian Guenet-kirkon johto yltyi minua kehumaan. Puheissaan kertoivat kuinka olen heitä rakastanut ja heihin luottanut. Olen myös heitä kannustanut ja rohkaissut rinnalla seisten ja opettaen.  Ei siis mikään huono palaute. Otan vastaan kaiken kiitoksella.

Lopuksi haluan vielä onnitella kaikkia äitejä, ja aivan erityisesti omaani. Nauttikaa äidit omasta juhlastanne. Tässä runonpätkä, joka on jäänyt mieleeni, mutta tekijä unohtunut. Ei siis minun hengentuotoksiani:

Kiitos elämästä, Äiti.
Pari riviä tein kirjaimia tänään.
Siinä kaikki. Olen onnellinen.


Kari Rönkkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti